29 May 2011

DEATH NOTE popis

vcelku BEZ SPOILERŮ!

 

DN

Po sto letech, jímám se přepsati můj "describe" k Death Notu z ušmudlaného kusu papíru do elektronické podoby....

 

DN

 

2006-2007

37 eps (TV)

 

 

 

Co se stane, když se anděl smrti kouše nudou do zadku?

Začne vymýšlet kratochvíle...

 

Light Yagami...normální školní den... nuda... Při nudě ve škole se většinou "hledí znuděně z okna". Může jeho pozornost upoutat padající zápisník? Kupodivu může. A co se stane, pokud se někdo dotkne Zápisníku smrti? No uzří Anděla smrti, který mu poví, cože to drží v ruce, a jak ho tak zhruba používat. Proč? Z nudy se dějí různé věci...

 

 

Light si tento zápisník tedy ponechá, i když nevěří tomu, co mu Ryuk (ten znuděný Shinigami) napovídal. Přijde však čas, kdy ho bude chtít vyzkoušet.

Zkouška 1-2-3 ... funguje? Je to jen náhoda?

Light Yagami - nadprůměrný student pevných morálních zásad. Mravní zásady se ovšem dají brát z různých úhlů, že? Co je pro jednoho dobré, může být pro druhého špatné. Je tedy odstraňování zločinců chválihodnou činností? Řekněme, že ano. Ale co způsob provedení? Je trest smrti tou správnou volbou? Někteří by řekli, že ne - a právě v ten moment přichází L alias Ryuzaki. Ten totiž zásadně nesouhlasí s takovýmito postupy. Má totiž také pevné morální zásady. Nadto je tak trochu geiální. Jenže to Light (aby se někomu nepletlo, je přepisován také jako Raito - jakožto z japonského originálu) Yagami také... Polovinu seriálu tedy L a Kria- což je přízvisko, které Light pojal za své a vystupuje takto na veřejnosti - měří své síly. Jde o boj především intelektuální (i když pěsti zabořené v některém z obličejů se taktéž dočkáme). Příběh je tedy detektivní povahy. Kira dělá čistku a L se snaží ho zastavit.

Kira chce stvořit nový svět. A on bude jeho králem. Povede se mu to? Nebo L dokáže rozřešit svůj další případ stejně snadno jako ty předtím?

 

L se pochopitelně pravdy dopátrá poměrně brzy, háček je v tom, jak to dokázat! Věřil by snad někdo tvrzení, že syn vrchního komisaře, který pracuje na případu, je Kira, který zabíjí pomocí... čeho vlastně? Myšlenky?...Jak? L pochopí, že Kira potřebuje ke svému záměru znát obličej a jméno oběti. Ty umírají na zástavu srdce. Komplikace nastanou, když zločinci začnou umírat i jinak, a když se začnou ztrácet a umírat i nevinní! Může snad Kira ovlivnit, jakým způsobem jeho oběť zemře?

A tak L hledá způsob, jak dokázat, že vraždí Light Yagami a hlavně se dopátrat JAK. Přitom mu pomáhá policejní tým v čele s Yagamim (otcem Lighta). Později se k nim připojí i Light Yagami ( neptejte se COŽE, já se nezbláznila, je to tak).

Light je velmi vynalézavý. Přispívá mu k dobru i jeho vášnivá obdivovatelka Misa Amane, která udělá cokoli, co jí Lightík nakuká.

Kira a L jsou tedy v těsné blízkosti.... kdo zvítězí?

 

SPOILER - Bohužel, podlí géniusové mají tentokrát navrch - L se tedy ke  zdárnému konci nedokodrcá. Po jeho "odchodu" nastoupí pár dejme tomu podobně nadaných hochů - SPOILER

 

Melo a N - ti by měli případ dořešit. Nedokážou se však snést a tak své síly rozdělí. I tak ale jeden či druhý může těžit z činů svého "soka". Kdo je hlavním podezřelým se dopátrají poměrně snadno. A opět je čeká ten nesnadný úkol - dokázat to.

 

Bude to Melo nebo N, kdo si připíše vítězství? Nebo Kira stvoří nový svět? ....

 

 

(obrázky jsou z mangy, ale anime se poměrně věrně drží předlohy)

DN

DN

DN

 

DN

 

 

 

 

 

 

 

 

No comments:

Post a Comment

I don't hate anyone. I believe we should not hate on people. But I hate my haters, obviously.