30 Oct 2011

[film] Do re mi fa so la ti do

Do Re Mi Fa So La Ti Do (Hangul: 도레미파솔라시도) is a 2008 South Korean film based on the internet novel of the same title by Guiyeoni. Directed by Kang Geon-hyang (assistant director of Romance of Their Own) and produced by New Crayon Entertainment.

doremifasolasido

  • Cha Ye Ryun as Jung Won
  • Jang Geun Suk as Eun Gyu
  • Jung Eui-chul as Hee Won
  • Im Joo Hwan as Jung Won's brother
  • Han Soo Yun
  • Lee Eon Jeong
  • Park Min Ji
  • Kim Hye Ok

 

Příběh nám začíná v zábavním parku. Jung-won má na sobě kostým draka (brigáda) a jeden maník (Eun Gyu) si z ní prostě dělá srandu. O několik dní později se znovu setkají. Eun Gyu pochopitelně neví, že dračí dáma je Jung Won...a jaké to překvapení...stali se sousedy.
Eun Gyun je hudebník. Jung Won se mu líbí... bla bla bla. Vezme ji do  zkušebny, kde drahá Jung Won zjistí, že jeho nejlepším kamarádem je její bývalý nejlepší kamarád. Kvůli jistým událostem se totiž Hee Wonův otec dostal do vězení a roli v tom hrála i Jung Won, jeho matka se potom zhroutila takže zůstal sám. Jako správný kamarád na život a na smrt poslal Hee na Jung partu debilů, kteří ji pořádně ztloukli. To všechno Eun Gyu samozřejmě netuší... jak ale zvykem, brzo to vyjde najevo a Eun Gyu je najednou nucen si tak nějak vybrat mezi dvěma nejbližšími lidmi. To také udělá. Zvolí Jung Won. I když svého přítele má pořád rád....no nic takže Jung Won a Eun Gyu..krásný to páreček, dokud si Hee Won (který nejdřív Jung řekl, aby se k Eunovi nepřibližovala) usmyslel, že štěstí bylo dost...a že ho kousek také sám potřebuje.

Dál se podívejte sami.

Jak se někde psalo - příběh je "bittersweet". Zpočátku sweet a potom vás to srazí na kolena, přičemž se neodvažuji prozradit konec. Ale filmek stojí za to. Nejsem si jistá,  zda ho pochopí i ti, co nikdy nemilovali k smrti. Zřejmě moc ne.

*** a půl

 

mě to prostě dostalo....

(a hlavně ti co mají rádi Geuna..určitě se podívejte :-P)

 

 

 

 

No comments:

Post a Comment

I don't hate anyone. I believe we should not hate on people. But I hate my haters, obviously.