29 Apr 2015

Yoon Jongshin – The Color (feat. Beenzino) MV


Když se Beenzino rozhodně na něčem spolupracovat a má to co dělat s uměním, předpokládá se, že z toho vypadne něco galerie hodného. A ono taky jo.




Oba dva protagonisti spamovali hojně své účty na sociálních sítích a navnadili tak předem všechny fanoušky na svou spolupráci.

Pro svůj měsíční projekt si Jongshin na duben 2015 vybral hip-hopového Dalího Beenzina. Kousek je tématicky zasvěcen americkému malíři Marku Rothokovi, který  byl průkopníkem malířství barevných ploch, kteréžto je nazýváno jako abstraktní expresionismus. Není tajemstvím, že Beenzino je fanouškem umění. Malby Marka Rothka vyjadřují emoce - a to inspirovalo Yoon Jongshina do takové míry, že s Beenzinem vytvořil tuhle skladbičku.



Klíčovými slovy jsou "barva" a "jednoduchost". Barva je něco, co z Rothkova umění nemůžete vynechat, vzhledem k tomu, že je vlastně jenom o barvách a pocitech z různě nakladených a rozvrstvených barevných pigmentů. Hlavně pak odstíny červené, které se Rothkových malbách vyskytují velice často a prolínají se i s textem písně. Základem jsou vlastně barevné plochy bez jakékoli symboliky. A v jednoduchosti je krása - jak je pochopitelně prokázáno na Rothkových malbách. Píseň by měla představovat jednoduchost jak v textu, tak melodii.

Beenzino přidává své vlastní "barvy" a svůj jedinečný styl rapu. The Color je proto bezpochyb jedinečné umělecké dílo.

No comments:

Post a Comment

I don't hate anyone. I believe we should not hate on people. But I hate my haters, obviously.